110. Výročí v Zadním Zhořci

17.06.2012 13:00

Třetí červnová neděle se nesla ve slavnostním duchu. Sbor dobrovolných hasičů v Zadním Zhořci totiž pořádal oslavy k příležitosti výročí 110 let své existence. Počasí se velice pozitivně naladilo na tuto významnou událost, a tak dopřálo štědrou dávku slunečních paprsků pro oslavující lid.

Po dokončení slavnostních ceremonií se všechny sbory přesunuly z návsi k hasičské zbrojnici, ke cvičišti. Požární útok byl pořadateli obohacen o atraktivní vložku, kdy musely mužské sbory před samotným útokem přenést "raněného" přes závodiště. Radostínští raněnému dokonce stihli dát první pomoc. Nejrychlejšího času dosáhl tým z Pavlova, a tedy zvítězil v mužské sekci. Domácí ženy, které se po dvaceti letech daly dohromady, dokázaly všem, že hasičské řemeslo nezapomněly, a ovládly svoji sekci. Na závěr byla ještě ukázka dětského útoku - plamen.

Po vyhlášení připravili pořadatelé poslední překvapení: Vhodili do kádě urostlého kapra, přičemž kdo ho chytí, může si jej ponechat jako cenu útěchy. Tento vtipný a usilovný souboj opět vyhráli pavlovští, kteří však kapra šarmantně ponechali domácím ženám, potom opět naskákali do kádě udělat vítězné foto.

Náš sbor na tuto akci dorazil s veškerou technikou - Tatrou, Avií i s naší starodávnou kráskou L&K. Sami za sebe můžeme říci, že tyto oslavy byly velice úspěšné a pořadatelé si mohou gratulovat za dobře odvedenou práci...

 

 

Více informací o SDH Zadní Zhořec zd e.

 

Fotografie z výročí naleznete pod tímto odkazem.