Dětský den s hasičskou technikou

05.07.2014 13:00

V první prázdninovou sobotu, která se nesla v duchu státního svátku, se v naší vsi konal Dětský den s hasičskou technikou. Nejen pro děti, ale i pro dospělé byl připraven bohatý program:

O tom, že pes se dá vycvičit k maximální poslušnosti, nás velice zajímavou ukázkou přesvědčili členové občanského sdružení Agility Velké Meziříčí. Neméně zajímavým bodem programu byla ukázka karate, interpretovaná členy Karate Sokol také z Velkého Meziříčí. O ukázku likvidace požáru se postarali členové naší zásahové jednotky, kteří přijeli s naší Tatrou 148 CAS 32 a eliminovali oheň.

Mezi uvedenými ukázkami se děti mohly zapojit do soutěží a her, za jejichž zvládnutí dostali sladkou odměnu. Další velkou atrakcí byl skákací hrad, který zapůjčila Požární bezpečnost – a musíme říci, že ani na chvíli se nestalo, že by v něm chyběli skokani.

Celé odpoledne probíhal v naší zbrojnici den otevřených dveří. Všichni měli možnost nahlédnout do nově vybudovaných prostor, na které jsme patřičně hrdí. Kdo měl zájem, mohl si zažádat o odborný výklad osvětlující nejen technickou problematiku. V nové klubovně navíc probíhala výstavka exemplářů, které se vztahují k historii našeho sboru.

Na plakátu, který všechny zval na tuto akci, jsme slíbili překvapení. Tím překvapením bylo vytvoření „ledovce“, na kterém se mohli všichni přítomní sklouznout. Tato „sněhová pokrývka“ byla vytvořena ze středně těžké pěny, která se používá např. při hašení hořlavých kapalin. Při pohledu na klouzající se dav se potvrdila stará pravda, která říká, že hranice mezi dospělým člověkem a dítětem často neexistuje :-)

Počasí bylo objednáno velice vhodně a jsme velice rádi, že nám umožnilo uskutečnit tuto skvělou akci, při níž panovala výborná nálada.

Děkujeme všem, co se zúčastnili našeho Dětského dne – společně se nám podařilo vytvořit skvělou atmosféru. Těšíme se další takováto setkání!

 

Spoustu fotografií z této akce naleznete zde.